Se scumpeste RCA-ul de la 1 Ianuarie 2016?

 

La sfarsitul fiecarui an circula zvonul ca asigurarile RCA se scumpesc, cea ce duce la manipularea in masa a proprietarilor de autovehicule care fac eforturi financiare majore pentru a achizitiona asigurarea pentru urmatorul an.
Daca pe parcursul anului asiguratii achizitioneaza si RCA cu valabilitatea de 6 luni, in Decembrie, de frica scumpirilor acestia fac eforturi si achizioneaza acele promotii la asigurari.

GRESIT !

In fiecare an in jurul datei de 15 Noiembrie apar zvonuri referitoare la faptul ca RCA-ul se va scumpi !  Speriati,  proprietarii de autoturisme se ingrijoreaza si cauta solutii financiare sa achitioneze un nou RCA cat mai rapid! Astfel vanzarile in luna  Decembrie pentru segmentul RCA se tripleaza.

     Pentru persoanele juridice lucrurile stau diferit fata de persoanele fizice, deoarece  acestia cheltuind mai multi bani in aceasta luna pentru a diminua profitul si implicit pentru a plati mai putine impozite la stat.
Aceasta stire de Noiembrie se pare a fi o nascocire a firmelor de asigurari care speculeaza piata pentru a-si intregi veniturile si pentru a incheia anul cu toate targhetele bifate ca fiind realizate.

SFAT pentru proprietari de autovehicule:

1. Sa nu mai tina cont de „Promotiile lunii” !
Preturile la RCA sunt la fel ! Diferenta o face doar Serviciile pe care le primesc de la Brokerul/Firma de asigurari dupa achizitionare !
2. Sa achizitioneze RCA-ul in perioadele semestriale in care au cat mai putine cheltuieli.
ex. Septembrie/Martie sau Aprilie/Octombrie . In aceste luni nu avem nici sarbatori mari precum Pastele sau Craciunul.
3. Sa achizitioneze RCA-ul ONLINE!
Pentru a beneficia de siguranta impotriva fraudelor si eventual pentru a beneficia de livrare GRATUITA !

4. Sa nu incheie RCA-ul in aceasi luna cu alte  nevoi ale masinii.

Ex. Rovigneta, ITP, Revizii, CASCO, etc.

Chiar daca de obicei se doreste ca toate aceste “nevoi” sa fie scadente in acelasi timp, uneori acest lucru poate afecta situatia financiara si de aceea e bine sa le achizitionam in luni diferite.
Problema scadentelor de obicei este rezolvata de Brokeri. Acestia te anunta Gratuit de expirari daca devii clientul lor.

Daca doresti acest serviciu GRATUIT click –|AICI|–

 

logo_jpg

 

Distribuie pe Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments are closed.