18 Decembrie 2015 – Cel mai mare protest impotriva triplarii Rca

 

Miting impotriva triplarii preturilor la RCA pentru Transportatori

In data de 17 Decembrie 2015 a fost anuntat un protest organizat de asociatia transportatorilor din Romania prin care se invita la protest toate societatile de transport persoane cat si societatile de transport marfa.

 

Se preconizeaza un numar de 10 000 de autovehicule de transport in toata tara !
Detalii din comunicatul de presa:

„Cele sase organizatii sunt: Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) si Asociatia Operatorilor de Transport (APULUM).
Protestul se va desfasura intre orele 10.00 – 15.00, in fata sediului Guvernului Romaniei. Organizatiile spun ca cererea de autorizare a mitingului de protest a fost inregistrata in data de 11 decembrie la Primaria Municipiului Bucuresti si a fost aprobat luni 14.12.2015

Suntem decisi sa facem aceasta actiune de protest in orice conditii. ASF-ul condus de Misu Negritoiu trebuie sa raspunda pentru dezastrul din piata de asigurari. Firmele de asigurari achita daunele dupa 4-6 luni si atunci doar partial. In schimb, ni se cere sa platim polite de asigurari obligatorii care depasesc in multe cazuri pe cele achitate in Germania sau Austria”, a declarat Mircea Grigore, membru COTAR.

Modificarile solicitate sunt urmatoarele:

 

  1. Solicitam interventia autoritatii pentru un cost al primei RCA suportabil de catre transportatori, in conditiile in care tariful RCA a ajuns sa creasca cu peste 300% in ultimele 6 luni pentru activitatea de transport persoane si transport marfa, inclusiv taxi.
    2. Eliminarea  supraacizei  incepind cu data de 1 ianuarie 2016.
    3. Interventia Guvernului Romaniei  pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA)    prin care operatorii de transport sunt obligati sa plateasca sume enorme pentru drepturile de autor, desi obiectul lor de activitate il constituie transportul de persoane si nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale in autobuze;

„Solicitam sprijin pentru modificarea Legii nr. 8/1996  privind dreptul de autor si drepturile conexe, astfel incat operatorii de transport sa fie exonerati de obligatia de a plati lunar drepturile de autor numai pentru simplu fapt ca autovehiculul este dotat cu un aparat de radio. Sa se procedeze ca in Uniunea Europeana, sa fie platita o singura taxa la inmatricularea autovehiculului care va fi folosit la activitatea de transport persoane;

  1. Urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate si aprobate in Comisiile de dialog social (modificarea HG 69), documente care ar trebui inaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare”.

 

In unul din comunicate ASF ROMANIA declara ca exista in piata asiguratori care au preturi nejustificate la RCA insa acestia nu au nominalizat aceste societati.

 

Din partea judetului IASI avem deja 5 companii de transport care au trimis autovehicule in  Capitala.

 

 

logo2

Distribuie pe Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments are closed.